Λεύκανση

Λεύκανση λαρισα,οδοντίατροι λαρισα

Η λεύκανση είναι μια διαδικασία η οποία μας βοηθάει να αλλάξουμε την απόχρωση των δοντιών σε ένα περισσότερο λευκό επίπεδο από το αρχικό του χρώμα.

Η λεύκανση επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών λευκαντικών ουσιών που μόνο σε οδοντιατρείο μπορείτε να βρείτε ώστε να είναι ασφαλές τόσο για τα δόντια σας όσο και για τα ούλα σας, αφού η μη σωστή χρήση αγνώστων σκευασμάτων μπορούν να προκαλέσουν έντονες ευαισθησίες στα δόντια μας και χημικά εγκαύματα στα ούλα μας.

Αυτοί οι κίνδυνοι παύουν όταν η λεύκανση γίνεται με επώνυμα προϊόντα και πάντα υπό την επίβλεψη οδοντίατρου.

 

 

 

 

 

Είδη λευκάνσεων

1.Λεύκανση με νάρθηκες που γίνεται στο σπίτι.Σε αυτήν τη μέθοδο θα χρειαστεί να πάρουμε αποτυπώματα από το στόμα του ασθενή, με τα οποία θα κατασκευάσουμε εξατομικευμένα διαφανή ναρθηκάκια για τα δόντια και μόνο του κάθε ασθενή.Μέσα σε αυτά τα ναρθηκάκια τοποθετείτε η λευκαντική ουσία σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου και μπορούνε να το φορούν από 2 έως 3 ώρες την ημέρα ανάλογα με το βαθμό λεύκανσης που θέλουμε να πετύχουμε.

 

2.Λεύκανση στο οδοντιατρείο.Σε αυτήν τη μέθοδο ο οδοντίατρος τοποθετεί τη λευκαντική ουσία στα δόντια του ασθενή και για την ενεργοποίηση της οδοντικής ουσίας πολλές φορές απαιτείται η χρηση ειδικης συσκευης με λυχνια φωτοπολυμερισμού. Το αποτέλεσμα είναι σχετικά άμεσο μέσα σε λίγες ώρες.

Σημείωση: Και οι δύο μέθοδοι λεύκανσης είναι παγκοσμίως οδοντιατρικά αποδεκτές είναι όμως κλινικά ξεκάθαρο από την κλινική παρατήρηση πάνω σε χιλιάδες ασθενής ανά τον κόσμο, πως η μέθοδος με νάρθηκες στο σπίτι είναι αρκετά πιο ασφαλής σε ότι αφορά την αποφυγή έντονων ευαισθησιών στα δόντια. Αφού η διαδικασία αφομοίωσης της λευκαντικής ουσίας είναι αρκετά πιο αργή, έναντι της διαδικασίας λεύκανσης στο ιατρείο , η οποία είναι έντονα δραστική.Απαραιτητη προυποθεση για να εχουμε σωστα αποτελεσματα και στα 2 ειδη λευκανσης, ειναι το να εχει προηγηθει ενας σωστος καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο.

Υπάρχει και η εσωτερική λεύκανση δοντιών για ένα ή περισσότερο δυσχρωμικών ενδοδοντικά θεραπευμένων  δοντιών.

Σε αυτήν τη διαδικασία, η θεραπεία γίνεται στο οδοντιατρείο, καθότι η λευκαντική ουσία τοποθετείτε εσωτερικά του δοντιού και απαιτούνται ένας αριθμός από συνεδρίες, προκειμένου να ανανεώνουμε την λευκαντική ουσία μέχρι για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.