Το ιστολόγιο του/της gkirimis

διατροφη και κορονοιος

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Πέμπτη 26 Μαρ 2020

Οδοντίατροι Λάρισα: Τον τελευταίο καιρό εν μέσω της κρίσης του κορονοιου γίνεται αρκετός λόγο σχετικά με τους τρόπους τήρησης καλής υγιεινής.

Καλή υγιεινή στα χέρια μας ,στο σωμα μας ,το στόμα μας,να πλένουμε καλά τα χέρια μας, να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά μαντηλάκια,αντισηπτικά σαπουνακια, αντισηπτικά τζελ,μάσκες γάντια  και άλλα πολλά.

Καλά όλα αυτά άλλα αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν ότι δυνατό να αποστειρώσουμε το περιβάλλον μας. Αυτό το οποίο καταφέρνουμε είναι να μειώνουμε το μικροβιακό φορτίο στα χέρια μας και στις επιφάνειες .Αυτο σημαίνει ότι παρόλα τα μετρα υγιεινής ένας αριθμό


πλυσιμο χεριων ,σωστη υγιεινη χεριων,κορονοιος

ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ

Τρίτη 24 Μαρ 2020

Όπως θα διαβάσετε, για να απομακρυνθεί ο κορωνοϊός από τα χέρια πρέπει να τα σαπουνίζουμε επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. 

  1. Βρέξτε πρώτα τα χέρια σας με τρεχούμενο νερό (ζεστό ή κρύο)
  2. Βάλτε στα βρεγμένα χέρια σαπούνι
  3. Σαπουνίστε τα χέρια σας, τρίβοντάς τα καλά μεταξύ τους με το σαπούνι,παλάμη με παλάμη
  4. Τρίψτε με το σαπούνι όλες τις επιφάνειες των χεριών. Τρίψτε ανάμεσα στα δάκτυλα πρωτα την μια παλάμη πάνω στην ράχη του άλλου χεριού  και αντίστροφα.


κορονοιος οδοντιατροι

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Κυριακή 22 Μαρ 2020

Συστάσεις και οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Οδοντίατροι Λάρισα:

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα δέχονται οι οδοντίατροι όλης της χώρας στα οδοντιατρεία τους προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των ασθενών και να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. 

Οδηγίες προς ΑΣΘΕΝΕΙΣ


λευκανση δοντιων ,οδοντιατροι λαρισα

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Τετάρτη 19 Φεβ 2020

Ένα λευκό ,αστραφτερό χαμόγελο σίγουρα είναι το 50%  για  μια καλή αρχή και μια καλή πρώτη εντύπωση. Το υπόλοιπο 50 φυσικά είστε εσείς με την καλύτερη σας διάθεση .Εδώ θα βρούμε χρήσιμες πληροφορίες για ένα υπέροχο χαμόγελο.

Προϋποθέσεις για ένα καλό αποτέλεσμα.

Σωστή στοματική υγιεινή το Νο1

Πως μπορούμε να το πετύχουμε .Τακτικό βούρτσισμα,χρήση οδοντικού νήματος&στοματικού διαλύματος,Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Η λεύκανση σίγουρα θα μας προσφέρει ένα λαμπερό χαμόγελο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι παροδικό αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω.


οδοντικο νημα ,καθαρισμος,οδοντιατροι λαρισα

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ.ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ;

Τρίτη 24 Σεπ 2019

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ. Κάθε φορά που θα επισκεφτούμε τον οδοντίατρο μας ,δεν θα παραλείψει να επισημανει,καλο βούρτσισμα,στοματικό διάλυμα και οδοντικό νημα.Τα 2 πρώτα για αρκετό κόσμο είναι κάτι το κατανοητο. Οταν όμως φτάνουμε στο  θέμα οδοντικό νήμα, τομε μάλλον θα θίξουμε μια πονεμένη ιστορία. Οι στατιστικές λένε πως μόλις το 20% των ατόμων στην Ευρώπη χρησιμοποιούν οδοντικό νημα.Φυσικα σε αυτό το ποσοστό υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που ενώ κάνουν χρήση του νήματος,δεν γνωρίζουν να το χρησιμοποιούν σωστα.

Πριν όμως φτάσουμε να μιλήσουμε για σωστή χρήση του νήματος το οποίο είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο,πρέπει να καταλάβουμε γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα.  


αισθητικοι οδοντιατροι λαρισα

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ? ΠΡΙΝ 'Η ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ?

Δευτέρα 16 Σεπ 2019

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ:

Η λεύκανση των δοντιών γίνεται για αισθητικούς λόγους. 

Όταν τα δόντια μας είναι φυσικά και υγιή, δεν έχουν δηλαδή στεφάνες, όψεις ή σφραγίσματα,  λεύκανση των δοντιών μπορεί ανά πάσα στιγμή

Ο οδοντίατρος θα κάνει έναν οδοντιατρικό έλεγχο, καθαρισμό δοντιών από την πέτρα και τις χρωστικές και έπειτα ακολουθεί η λεύκανση.

Αν η λεύκανση είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου θεραπείας ,θα  πρέπει να τοποθετήσουμε την λεύκανση των δοντιών σε κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


φθηνα εμφυτευματα Λαρισα

ΦΘΗΝΑ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ 'Η ΠΑΓΙΔΑ;

Τετάρτη 04 Σεπ 2019

Οδοντίατροι Λάρισα:   Εάν κάνουμε μια σύντομη έρευνα αγοράς σε ότι αφορά τις τιμες των οδοντικών εμφυτευμάτων, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος σε ότι αφορά τις προσφερόμενες τιμες .Μπορούν να ξεκινούν από 300-400€ και να φτάνουν μέχρι και τα 1800-2000€.

Πριν ακόμα όμως βιαστούμε να επιλέξουμε την χαμηλότερη τιμή θεωρώντας ότι βρήκαμε μια καλή ευκαιρία πρέπει να αναλογιστούμε κάποια πράγματα.

1)Έχει προηγηθεί κάποια εξέταση του στόματος σας από τον οδοντίατρο τον οποίο ζητάμε οικονομική εκτίμηση της κατάστασης μας .Αν όχι τότε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι η τιμή που θα λάβετε θα έχει κατά πάσα πιθανότητα σημαντική απόκλιση από το πραγματικό τελικό κόστος θεραπείας. (Καμία εκτίμηση δεν μπορεί να είναι σωστή από απόσταση,καμία περίπτωση ασθενή δεν είναι ίδια με κάποια άλλη)


εμφυτευματα Λαρισα,Οδοντικα εμφυτευματα Λαρισα

Εμφυτευματα Λαρισα: Οδοντικα εμφυτευματα 'η γέφυρα.Τι να επιλέξω;

Τετάρτη 05 Ιουν 2019

Όταν θέλουμε να αντικαταστήσουμε ένα μεμονωμένο δόντι που εχει χαθει έχουμε δύο επιλογές. Είτε με ένα εμφυτευμα ή με μια γέφυρα .

Με μια γρηγορη ματια ευκολα μπορουμε να πουμε οτι απο αποψη κοστους καλυτερη επιλογη ειναι η γεφυρα.Η πραγματικοτητα ομως ειναι διαφορετικη. Οι λογοι ειναι οι εξης:

Συγκριση -(Τιμη,Κοστος εμφυτευματων και γεφυρας,Υπερ και κατα)

  1.  Κόστος μιας γέφυρας 3 δοντιών κυμαίνεται μεταξύ 450€ και 900€ ανάλογα με το υλικό, ενω κοστος οδοντικου εμφυτευματος  είναι από 600 έως 1200€. Οι τιμές διαφερουν απο περιοχή σε περιοχή ή απο οδοντιατρειο σε οδοντιατρειο.Γενικα ομως τα εμφυετευματα είναι περίπου 25-30% ακριβότερα από μια συμαβατικη γέφυρα δοντιών. Στην γεφυρα η εργασια ξεκινα και ολοκληρωνεται εντος 2 με 3 εβδομαδες επομενως συνηθως η αποπληρωμη ειναι σχετικα αμεση.Ενω στα εμφυτευματα η φυση της θεραπειας ειναι τετεια που μας δινει στην διαθεση μας περιπου 3 με 6 μηνες αρα και περισσοτερο χρονο για  αποπληρωμη τους . 
  2. Διαρκεια ζωης Τα εμφυτευματα εχουν εγγυηση ζωης ενω μια γεφυρα στην καλυτερη περιπτωση θα πρεπει να αντικατασταθει μετα απο 7-10 χρονια το αργοτερο. Που σημαινει οτι κατα την διαρκεια της ζωης μας και αναλογα σε ποια ηλικια τοποθετηθηκε μια γεφυρα,μπορει να χρειαστει να αντικατασταθει πολλες φορες. 


ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ ( ΣΑΒ/ΚΟ ) 8-9/6/2019

Τετάρτη 05 Ιουν 2019

ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ 8-9/6/2019

Καράνη Χρυσάνθη
Μανωλάκη 5-7
τηλ. 2411-101883
κιν. 6956-626384


καθαρισμος δοντιων, Λαρισα

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βουρτσίσεις τα δόντια σου;

Τετάρτη 13 Μαρ 2019

H τυπική συμβουλή των οδοντιάτρων είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα, να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα συστηματικά και να κάνουμε πλύσεις με στοματικό διάλυμα.

Συνήθως το βούρτσισμα είναι μέρος της πρωινής και βραδυνής ρουτίνας μας, ενώ μερικοί άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά από κάθε γεύμα. Ποια όμως είναι πραγματικά η κατάλληλη ώρα για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας;

βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να περιμένουμε