Προβλήματα με τα ούλα μας ; Τι πρέπει να κάνουμε!


πρησμενα ουλα,ερεθεισμενα ουλα,οδοντιατροι,λαρισα,οδοντιατρεια

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ: Τα πρησμένα ούλα είναι ένα κοινό πρόβλημα, και μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών αιτιών. Εάν έχετε πρησμένα ούλα για περισσότερο από μερικές ημέρες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρο σας. Ενώ περιμένετε για το ραντεβού σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε σε έναν βαθμό από την ενόχληση του πρηξίματος των ούλων σας  και την οποία δυσφορία αυτά σας δημιουργούν.

 

Πιθανές αιτίες

Υπάρχουν μερικές κοινές αιτίες της φλεγμονής των ούλων που μπορεί να επηρεάζουν την περίπτωση σας:

  • Φάρμακα: Αν έχετε ξεκινήσει πρόσφατα τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, τα πρησμένα ούλα σας μπορεί να είναι μια παρενέργεια του νέου φαρμάκου. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις παρενέργειες σας στο φάρμακο, και μάθετε εάν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
  • Αλλαγή μάρκας οδοντόκρεμας: Εάν έχετε αλλάξει πρόσφατα την οδοντόκρεμα σας ή το στοματικό διάλυμα, μπορεί να έχετε κάποια ευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά.
  • Κακή διατροφή: Η έλλειψη βιταμίνης C ιδίως μπορεί να είναι πιθανή αιτία φλεγμονής των ούλων, Αν η διατροφή σας είναι φτωχή σε φρούτα και λαχανικά, είναι μια πιθανή αιτία για την κατάσταση των ούλων
  • Ουλίτιδα: Η κύρια αιτία για πρησμένα ούλα είναι ουλίτιδα. Αν το βούρτσισμα μας δεν είναι τακτικό και αποτελεσματικό και δεν γίνεται χρήση  οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος μπορεί να είναι οι αιτίες για μια όχι τόσο καλή στοματική υγιεινή.

Υπάρχουν πολλές άλλες πιθανές αιτίες και παράγοντες για την φλεγμονή των ούλων. Συζητώντας τα συμπτώματά σας με τον οδοντίατρό σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια ακριβή και πλήρη διάγνωση.

Τρόποι ανακούφισης και βελτίωσης της κατάστασης σας

Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε , και μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε, για να διευκολύνετε την κατάσταση σας και να μειώσετε το πρήξιμο στα ούλα σας.

 Μπορώ να κάνω:

  • Βουρτσίστε τα δόντια τακτικά. Εάν η βασική αιτία του οιδήματος των ούλων σας είναι η ουλίτιδα, η καλή στοματική υγιεινή είναι το πρώτο βήμα προς την ανάκαμψη.
  • Βελτιώσετε τη διατροφή σας. Προσθέστε κάποια επιπλέον φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, και αποφύγετε τα ροφήματα με καφεΐνη και σόδες για κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Ξεπλύνετε το στόμα σας με ένα διάλυμα άλατος και νερού. Αυτό μπορεί να απαλύνει τον πόνο από την φλεγμονή των ούλων.
  • Δείτε τον οδοντίατρό σας! Να να κλείσετε ένα ραντεβού αν ο ερεθισμός των ούλων σας επιμένει. Ο οδοντίατρος μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή αιτία της διόγκωσης, και να σας βοηθήσει να βελτιωθεί η υγεία των δοντιών και των ούλων.

Δεν πρέπει να κάνω:

  • Μην συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα που ερεθίζουν τα ούλα σας. Στοματικό διάλυμα που περιέχει το αλκοόλ μπορεί επίσης να ερεθίσει τα πρησμένα ούλα. Αλλάξτε οδοντόκρεμα σας αν βρίσκετε ότι αυτό βλάπτει την πληγείσα περιοχή.
  • Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα και  καπνό, καθώς και οι δύο αυτές οι ουσίες μπορεί να ερεθίσουν περαιτέρω τα ούλα σας.
  • Μην αγνοείτε το πρόβλημα. Δραστηριοποιηθείτε για να βοηθήσετε στο να μειωθεί το πρήξιμο, και να δείτε έναν οδοντίατρο για να εξασφαλιστεί  ότι το πρήξιμο στα ούλα σας δεν είναι σύμπτωμα για κάτι πιο σοβαρό.