ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ


διατροφη και κορονοιος

Οδοντίατροι Λάρισα: Τον τελευταίο καιρό εν μέσω της κρίσης του κορονοιου γίνεται αρκετός λόγο σχετικά με τους τρόπους τήρησης καλής υγιεινής.

Καλή υγιεινή στα χέρια μας ,στο σωμα μας ,το στόμα μας,να πλένουμε καλά τα χέρια μας, να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά μαντηλάκια,αντισηπτικά σαπουνακια, αντισηπτικά τζελ,μάσκες γάντια  και άλλα πολλά.

Καλά όλα αυτά άλλα αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε ειναι ότι δεν δυνατό να αποστειρώσουμε το περιβάλλον μας. Αυτό το οποίο καταφέρνουμε είναι να μειώνουμε το μικροβιακό φορτίο στα χέρια μας και στις επιφάνειες .Αυτο σημαίνει ότι παρόλα τα μετρα υγιεινής ένας αριθμός μικροβίων θα καταφέρει να εισέλθει στον οργανισμό μας.

Ο επόμενος παράγοντας ο οποίος θα καθορίσει αν θα νοσήσουμε από τον κορονοιο, γρίπη και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την άμυνα του οργανισμού μας. Από το ποσό ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό μας.Τι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας ; Μα φυσικά η άσκηση και η διατροφή μας.

Με λύπη παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες σαν τακτικός επισκέπτης  του σουπερμάρκετ και εγώ τα καλάθια με τα προϊόντα του κοσμου. Πατατάκια ,σοκολάτες,αναψυκτικά,αλκοόλ,προμαγειρεμενο φαγητό,συσκευασμένο φαγητό,συντηρητικά λίπη ,αλάτι ζάχαρη. Κάπως έτσι χάνουμε το παιχνίδι, αφού δεν δίνουμε στο οργανισμό μας κανένα εφόδιο άμυνας απέναντι στην απειλή του κορονοιου.

Η απάντηση και πάλι είναι αυτή που όλοι ξέρουμε .Επιστροφή στην μεσογειακή διατροφη.Επιστροφή ακόμα και στην διατροφή της σαρακοστής αν θέλετε δεδομένου ότι βρισκόμαστε και στην περίοδο του Πάσχα. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα,λαχανικά,ελαιόλαδο,καρπούς,λίγα λιπαρά,αρκετες βιταμινες,αρκετή ενέργεια και τόνωση του ανοσοποιητικού.

Σχετικά με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής ακολουθείστε το παρακάτω link:

https://el.wikipedia.org/wiki/Μεσογειακή_διατροφή#Η_πυραμίδα_της_μεσογειακής_διατροφής