Φροντίδα για τα δόντια σας μετά την εορταστική περίοδο


οδοντίατροι,λαρισα, συμβουλές,διατροφή,Χριστούγεννα,

Οδοντιατροι Λαρισα

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για πολλούς λόγους, αλλά είναι παράλληλα  μια δύσκολη εποχή για τα δόντια μας,σε σημείο που κάποιες φορες  μπορεί να μείνουμε με το να αναρωτιόμαστε  πώς να διορθώσουμε  τη ζημιά που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι πολύ αργά για να επανορθώσουμε .

Η υγεία των δοντιών σας εξαρτάται από το τι τρώτε σε μεγάλο βαθμό, και οι λιχουδιές που αφθονούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μπορεί να είναι κάτι το αρκετά δύσκολο στο να αντισταθούμε.

Συμβουλές για την φροντίδα των δοντιών μας την περίοδο των εορτών:

 

  1. Μην ξεγελιέστε από τα κρυμμένα σάκχαρα. Υπάρχουν πολλά ανθυγιεινά τρόφιμα κατά την περίοδο των εορτών.  Για παράδειγμα ,μελομακάρονα, κουραμπιέδες,Χριστουγεννιάτικα κέικ με αποξηραμένα φρούτα,  έχουν  πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.Αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβλαβή για την υγεία μας και την υγεία των δοντιών μας.
  2. Φάτε γλυκίσματα με πρόγραμμα. Όλοι έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο γλυκές απολαύσεις τα Χριστούγεννα, τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά.Επιλεξτε να φάτε ένα γλυκό στο τέλος ενός γεύματος και αποφύγετέ τα γλυκά τσιμπολογήματα μεταξύ των γευμάτων καθώς έτσι η ζάχαρη βρίσκεται στα δόντια μας όλη την διάρκεια της ημέρας
  3. Φάτε τυρί! Μετά το δείπνο μπορεί να μην είναι ιδανική επιλογή για την περιφέρεια της μέσης σας, αλλά είναι μια καλή ιδέα να τρώνε ακόμη και ένα μικρό κομμάτι τυρί, μετά από ένα γεύμα για να εξουδετερώσει την οξύτητα των  τροφίμων και τη βελτίωση της ισορροπίας του pH στο στόμα σας.
  4. Μην αμελήσετε το βούρτσισμα σας. Το βούρτσισμα  δύο φορές την ημέρα είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για τη φροντίδα των δοντιών σας. Μην ξεχνάτε την οδοντιατρική ρουτίνα σας όταν τη χρειάζεστε περισσότερο -βουρτσίζουμε καθημερινά τα δόντια, χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα .
  5. Αφήστε τα δόντια σας να ανακτήσουν δυνάμεις. Ο Ιανουάριος είναι μια καλή εποχη για να πάτε πίσω στις καλές σας συνήθειες και να δώσετε στα δόντια σας ένα ευχάριστο διάλειμμα από την υπερβολική επιείκεια ζάχαρης των εορτών. Έμφαση στην υγιεινή διατροφή και την καλή στοματική υγιεινή για να αναπληρώσετε τη ζημιά που μπορεί να έχει δημιουργηθεί  τα Χριστούγεννα.Ενας καλός κλινικός έλεγχος και ένας επαγγελματικός καθαρισμός από τον οδοντίατρο σας ίσως είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε την στοματική υγεία. Η καλή φροντίδα των δοντιών σας θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη χρονιά με δεξί σε ότι αφορά την στοματική υγεία και να εξασφαλίσει ότι το χαμόγελό σας θα παραμένει υγιές και λαμπερό όλο το χρόνο! Καλή Χρονιά