ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΗ;


εμφυτευματα λαρισα, οδοντίατροι,λαρισα,οδοντιατρειο,οδοντιατρεια

Οδοντίατροι Λάρισα:  Είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα ασφαλη; Είναι ένα ερώτημα που αρκετά συχνά δεχόμαστε στο οδοντιατρείο μας. Η απάντηση είναι πως ναι. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ασφαλη. Απαραιτηση προϋπόθεση η καλή κατάρτιση του οδοντιάτρου, η καλή ποιότητα υλικών και φυσικά η συνεργασία του ασθενή.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν αποδεδειγμένα μια αποτελεσματική και ασφαλή διαδικασία για την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών για περισσότερο από 30 χρόνια που βρίσκουν χρήση στην οδοντιατρική.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από ένα κράμα τιτανίου. Ένα υλικό το οποίο είναι βιοσυμβατο, δηλαδή αποδεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμεύουν ως ένα υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό για τα δόντια που θα αντικαταστασησουμε. Το φυσικό οστό αγκαλιάζει και συνδέεται με το εμφύτευμα με μια διαδικασία που ονομάζεται οστεοενσωματωση. Αυτη η διαδικασία  δίνει την σταθερότητα και την αντοχή στα εμφυτεύματα για να στηρίξουν τα τεχνητά δόντια τα οποία θα λειτουργήσουν μελλοντικά σαν τα φυσικά μας δόντια.

Η οδοντιατρική χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευματων είναι από τις ασφαλέστερες και πιο προβλέψιμες οδοντιατρικές εργασίες που παρέχονται στο χώρο του οδοντιατρείου, εφόσον έχει γίνει η κατάλληλη μελέτη του σχεδίου θεραπειας. Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελεί την ισχυρότερη συσκευή αντικατάστασης ενός δοντιού που χαθηκε. Επισης τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η μοναδική θεραπεία αποκαστασης η οποια διεγείρει το φυσικό οστό στην περιοχή που χάθηκε το δοντι. Με αυτόν τροπο δεν χάνεται το οστό της γνάθου στην περιοχή που χάσαμε το δόντι μας.