Ανακάλυψη με ελληνική σφραγίδα: Συσκευή χρησιμοποιεί μπλε φως για να σκοτώσει τα παθογόνα μικρόβια στο στόμα!


προληψη,προληπτική οδοντιατρική ,Λαρισα

Η Photomedics, μια εταιρία τεχνολογίας για τη στοματική υγεία που εδρεύει στο Ινστιτούτο Forsyth, έχει αναπτύξει και σχεδιάσει μια λειτουργική, ενδοστοματική συσκευή φωτός που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον αριθμό δυνητικά παθογόνων στοματικών βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες των ούλων και κακή αναπνοή.

Ανακάλυψη με ελληνική σφραγίδα: Συσκευή χρησιμοποιεί μπλε φως για να σκοτώσει τα παθογόνα μικρόβια στο στόμα!

Οι συμβατικές αντιβακτηριακές θεραπείες του στόματος, όπως οι στοματικές πλύσεις, διαταράσσουν την ισορροπία της χλωρίδας της στοματικής κοιλότητας αφού σκοτώνουν ανεξαιρέτως όλα τα βακτήρια. Όμως, η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, συσκευή Photomedics BlueLight πλημμυρίζει το στόμα με φως το οποίο διαθέτει το κατάλληλο μήκος κύματος και ένταση ώστε να στοχεύσει και να σκοτώσει μόνο τα βλαβερά βακτήρια που 

προκαλούν ασθένεια. Στη συνέχεια, τα χρήσιμα βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν και να εξισορροπήσουν τη χλωρίδα του στόματος.

Ελαφριά και εργονομικά σχεδιασμένη, η συσκευή BlueLight ενεργοποιείται από έναν διαισθητικό διακόπτη και συνίσταται να χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα για δύο μόνο λεπτά τη φορά.

Η ανακάλυψη της ικανότητας του μπλε φωτός να σκοτώνει ορισμένα δυνητικά παθογόνα στοματικά βακτήρια πραγματοποιήθηκε το 2002 από τους Νίκο Σούκο, DDS, PhD και J. Max Goodson, DDS, PhD, οι οποίοι το 2017 ίδρυσαν τη Photomedics.

 

 

 

 

Πηγη:  dentalalert