Ιούνιος 2017

οδοντίατροι Λάρισα,ιστορία οδοντιατρικης Λαρισα.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ

Παρασκευή 23 Ιουν 2017

Οδοντίατροι Λάρισα.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ- ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Από το 1923 μέχρι το 1940 τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ελλιπή, φαίνεται όμως ότι οι πρώτες υποφερτές οδοντιατρικές υπηρεσίες άρχισαν να προσφέρονται στην πόλη της Λάρισας το 1923, όταν άρχισε να εργάζεται σε αυτήν ο πρώτος οδοντίατρος που καταγράφεται στο μητρώο του συλλόγου, ο αείμνηστος συνάδελφος Χρήστος Παντοστόπουλος.

 

Γεννημένος στη Λάρισα το 1897, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τον Οκτώβρη του 1923 και συνταξιοδοτήθηκε 41 χρόνια αργότερα, το 1964.  Το ιατρείο του ήταν ένα από τα οδοντιατρεία της εποχής του 30. Το πτυελοδοχείο δεν συνδεόταν με την αποχέτευση (που δεν υπήρχε) αλλά είχε από κάτω ένα δοχείο που άδειαζε ο γιατρός όταν γέμιζε (εξαρτιόταν από την πελατεία). Ο τροχός που όλοι γνωρίζουμε ήταν ο γνωστός από την ιστορία ποδοκίνητος τροχός και ένας υποτυπώδης προβολέας για να φέγγει στη στοματική κοιλότητα.


εμφυτευματολογοι οδοντιατροι, εμφυτευματα,Λαρισα,εμφυτευματα Λαρισα

Εμφυτευματολόγοι οδοντίατροι

Τετάρτη 21 Ιουν 2017

Οδοντίατρειο Λάρισα. Οι εμφυτευματολογοι οδονοντιατροι είναι ειδική κατηγορία οδοντιάτρων οι οποίοι ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την τοποθέτηση οστεοενσωματομενων οδοντικών εμφυτευματων για την αντικατάσταση ενός 'η και περισσοτέρων δοντιών τα οποία μπορεί να έχουν χαθει.Οι εμφυτευματολογοι οδοντίατροι μπορεί να αναλαμβάνουν εξολοκλήρου την θεραπεία (χειρουργικό και προσθετικό κομμάτι) 'η μονάχα το χειρουργικό κομμάτι, δηλαδή την τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτευματος και έπειτα να παραπέμπουν τον ασθενή στον οδοντίατρο του για την προσθετική εργασία.


τροποι πληρωμης οδοντιατρειου,ατοκες δοσεις,οδοντιατροι Λαρισα

Τρόποι πληρωμής στο οδοντιατρείο

Τρίτη 13 Ιουν 2017

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ. Αρκετοί οι λογοι για τους ο οποίους ο Έλληνας ασθενής αποφεύγει τον οδοντιατρο.Ο συνηθέστερος από αυτούς είναι η σύνδεση τον οδοντίατρου με τον πονο και η πεποίθηση του ασθενή ότι πρόκειται να πονέσει κατά την επίσκεψη του στον οδοντιατρο.Αυτο φυσικά είναι κάτι το οποίο δεν ισχύει τις περισσότερες φορες  αφού πλέον τα μεσα και οι τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιεί ο σύγχρονος οδοντίατρος έχουν ελαττώσει σημαντικά το επίπεδο πονου κατά την όποια οδοντιατρική εργασία.

Ένας άλλος λογος εξίσου σημαντικός, για τον οποίο ο κοσμος δεν επισκέπτεται τακτικά οδοντίατρο παραμονο όταν είναι εξαιρετική ανάγκη είναι και ο οικονομικός.